Maicroft, ciekawe ze w O2 jest od 16 a w O1 od 18 - czyzby termostat nie pracowal w mniejszym zakresie?
światła do jazdy dziennej
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
światła do jazdy dziennej
Witam, Panowie mam pytanko w sprawie świateł do jazdy dziennej - w Octavii włączają się one tylko same czy razem ze swiatłami postojowymi z tyłu.Pytam ponieważ w Polsce muszą być właczone dzienne z tylnymi postojowymi. I tutaj jest pytanie czy jeśli to jest prawda to czy można jakośc w komputerze ustawić aby tak było , pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez kotfiliPanowie mam pytanko w sprawie świateł do jazdy dziennej - w Octavii włączają się one tylko same czy razem ze swiatłami postojowymi z tyłuA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Kotofili, jeśli chodzi o O II pol lifcie to faktycznie w przeciwmgielne z przodu wbudowane są dodatkowe żarówki i tym samym moga one być światłami do jazdy dziennej.
Jednakże, zgodnie z polskim prawem podczas jazdy muszą być włączone światła mijania z przodu, oraz musza swiecić sie także tylnie swiatła. Czyli nic ci to nie daje, że O II po lifcie ma funkcje świateł do jazdy dziennej w przeciwmgielnych, bop jest to niezgodne z naszym prawem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Ja mam tylko z przodu. Kieruje się tutaj zdrowym rozsądkiem i tymi przepisami unijnymi.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Polskie prawo już nie jest inne
Polecam Dz. U. Nr 75/2009, Poz. 639. Zapis dotyczy pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 2009 roku. W autach rejestrowanych do dnia 31 grudnia 2009 roku dopuszcza się taką instalację świateł do jazdy dziennej, przy której świecą się również światła pozycyjne oraz oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Dzięki temu zapisowi użytkownicy pojazdów wyposażonych w światła dzienne działające zgodnie z dotychczasowymi przepisami nie będą musieli dokonywać przeróbek instalacji elektrycznej.
Pozdrawiam,
Krzysiek
Komentarz
-
Komentarz